reede, 22. aprill 2016

Kuidas Jaapanisse saab ja kuidas meie läksime?

Kui reisieelarve on kahe peale vähemalt 8000-9000 eurot ja on soov, et kõige peale oleks mõeldud, sisukas programm kokku pandud, asjatundjatest reisijuhid kaasas ja kõik vajalik hinnas, minge Albion Reisidega. Nende kevadised Jaapani reisid "Koolivaheaeg Jaapanis", "Kirsiõites Jaapan", "Kuldne Japan" ja "Jaapan - kevadine õitsenguaeg" on küll juba läbi müüdud, kuid sügisestele reisidele on veel kohti. Vaata näiteks "Jaapani värvikirev sügis" 10.-18. oktoober, 7500 € kahele + kuluraha siit. (Sealt pärineb ka foto).

Natuke odavama võimaluse leidsin Germalo reisidest - "Sügisene ringreis ja Goya mägi", kahe peale 6000 eurot + kuluraha. 3.11-11.11. Vaata siit.

Kui reisieelarve on mõnevõrra väiksem, kuid siiski mitu tuhat eurot inimese kohta, saab lasta paketi kokku panna reisibürool. Tasuks küsida väheste ümberistumistega lendu, elamist jaapanipärastes võõrastemajades (ryokanites) ja ajakava, mis lubab ringi ka vaadata, mitte ühelt objektilt teisele kihutada.

Meie käsutuses nii suuri vahendeid ei olnud. Soovisime reisi nautida, kuid mitte selle nimel laenu võtta ega oma aastaeelarvet lõhki ajada. Seetõttu me ostsime sõidupiletid internetist, ööbisime Anna toas ja tegime endale hommikusöögi ise. Raha kulus väljas söömisele, templite ja vaatamisväärsuste piletitele ning ühistranspordile. Kasutasime aktiivselt nii linnaliinibusse, linnalähironge, marsruutttaksosid kui metrood. Õppisime nende kasutamise ja piletiostmise paari päevaga selgeks ja olime edaspidi juhendamisest sõltumatud. Arvan, et sellise vabaduseta ja ettevalmistuseta poleks me esmaspäevaõhtusele reikipraktikale üldse jõudnud. Sest tee leidmine oli keeruline ja Jaapanis grupireisiga olles oleks võinud ju esmaspäevaõhtu olla hoopis teisiti planeeritud, või me poleks pruukinud Kyotoski olla. Nautisime oma reisi täiega, kuigi selle eelarve ei olnud eriti suurem kui 2000 eurot kokku meie kahe peale :)

Lennupiletid leidsime internetiportaalist Skyscanner. Praegu saaks sealt broneerida oktoobrikuuks nädalase edas-tagasi reisi Tallinn-Osaka 520 euroga ühele. Vaata siit. Lendasime Finnairiga marsruudil Tallinn-Helsingi-Osaka. Osakast Kyotosse sõitsime Anna tellitud marsruuttaksoga ja nädal aega hiljem tagasi linnadevahelise rongiga.

Pildilolija ostab piletit linnadevahelisele kiirrongile.


Kõik muud piletid ostsime koha peal vastavalt vajadusele. Suuremates jaamades kõnnib õnneks ringi inglise keelt valdav abistaja. Templite sissepääsutähed saab osta otse leti taga istuvalt inimeselt. Kallites restoranides käib maksmine sarnaselt kui meil. Enamikes teistes söögikohtades, jaamades ja muudes kohtades on pileti- või tellimisautomaadid, pahatihti ainult jaapanikeelsed. Seal läheb vaja juhendamist, loodetavasti leiate kellegi, kes sama kannatlikult seletab kui Anna!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar